tuin_projecten en logo
tuin_projecten en logo

Triángulo vzw

Sociale projecten in El Tumbador - Guatemala
Triángulo vzw

Sociale projecten in El Tumbador - Guatemala

Onze projecten

Al onze projecten die we steunen bevinden zich in de Colonia San Antonio in El Tumbador, in het departement San Marcos in Guatemala. Ze zijn allemaal ontstaan uit de noden van de mensen daar. Al deze projecten staan open voor iedereen, maar ze zijn vooral bedoeld voor de meest kansarmen.

De huidige projecten zijn: een school, een revalidatiecentrum en een medisch centrum. De boorput met drinkbaar water bevoorraadt nog steeds alle projecten. Deze boorput en verschillende bouwwerken werden gerealiseerd met de steun van de provincie West Vlaanderen. De medewerking van al onze sympathisanten en GROS Brasschaat maken de realisatie van de werking mogelijk. Ook de mensen in El Tumbador zelf zitten niet stil. Allen zeer hartelijk dank daarvoor!

kaart Guatemala met El Tumbador

Om een gedetailleerde kaart te zien, kan u ook op de kaart links klikken. Ze opent dan in groot formaat in een nieuw venster. (Bij de afbeeldingen die u kan vergroten, verandert de pijl in een handje als u er met de muis over gaat.)

kaart Zuid Guatemala met El Tumbador

Rechts: het centrum van El Tumbador. Links Colonia San Antonio. Het revalidatiecentrum bevond zich vroeger op het zelfde terrein als de school.

ligging school en nieuw centrum

De huidige projecten zijn: een school, een revalidatiecentrum en een medisch centrum. De boorput met drinkbaar water bevoorraadt nog steeds alle projecten. De boorput en verschillende bouwwerken werden gerealiseerd met de steun van de provincie West Vlaanderen. De medewerking van al onze sympathisanten en GROS Brasschaat maken de realisatie van de werking mogelijk. Ook de mensen in El Tumbador zelf zitten niet stil. Allen zeer hartelijk dank daarvoor!School

Het ''Colegio de los Santos Reyes de Tumbador'' heeft een goede lagere school, een kleuterklas (párvulos) en een lager middelbaar. Dit jaar, in 2018, waren er 230 leerlingen.

Staatsscholen zijn er genoeg, maar de kwaliteit is niet altijd even hoog, dikwijls zelfs ronduit slecht. En dat terwijl goed onderwijs de beste manier is om de cirkel van armoede te doorbreken.

De nadruk ligt niet alleen op theoretische vorming. Er is ook veel aandacht voor zelfontplooiing, vorming van een eigen menig, respect voor zichzelf en de ander.

We werken niet met individuele studiebeurzen, maar steunen de werking van de hele school. Het schoolgeld kan dus zo laag gehouden worden, dat het door iedereen betaald kan worden.

3de jaar middelbaar

Door technische problemen moesten we onze website off line nemen. We zorgen zo vlug mogelijk voor een volwaardige website die zich aanpast aan uw scherm. We werken ook aan een versie voor de Spaans- en Engelssprekenden.

Revalidatiecentrum

In het revalidatiecentrum zijn de behandelingen gratis. Er is kiné, hydrotherapie, ergo en "bijzondere opvoeding" (te vergelijken met BLO bij ons).

De leeftijd van de patiënten varieert van enkele maanden tot af en toe meer dan 90 jaar. Ook de pathologie is zeer verscheiden, van kleine tot zeer grote beperkingen. Veel patiënten hebben zowel kiné, ergo als BLO nodig. Enkelen ook hydrotherapie.Door technische problemen moesten we onze website off line nemen. We zorgen zo vlug mogelijk voor een volwaardige website die zich aanpast aan uw scherm. We werken ook aan een versie voor de Spaans- en Engelssprekenden.

Medisch centrum

Zowel de consultaties, labo onderzoeken, echografie bij zwangeren en verkoop van de voorgeschreven medicatie, gebeuren aan een zeer economisch tarief.

De dokter(es), de doktersassistent(e) / secretaresse en laborant(e) krijgen hun loon van de vzw. De tandarts werkt als zelfstandige. In ruil voor het gebruik van de praktijk, behandelt hij onze leerlingen en de patiënten van het revalidatiecentrum gratis.


wachtend op beurt consultatie

Door technische problemen moesten we onze website off line nemen. We zorgen zo vlug mogelijk voor een volwaardige website die zich aanpast aan uw scherm. We werken ook aan een versie voor de Spaans- en Engelssprekenden.


logo provincie West-Vlaanderen
silhouetten staan voor onze sympathisanten

Lid van
logo GROS Brasschaat


Lid van
logo 4de pijlerFiscaal attest mogelijk
NIEUWE DATUM BBQ : zondag 10 november 2019!
Copyright Triángulo vzw